Opcije pristupačnosti Pristupačnost

 

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Donator


Dana 23. siječnja 2020. godine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli u sklopu projekta „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“ održano je uvođenje izvoditelja u posao. Na sastanku su prisustvovali predstavnici naručitelja radova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, izvoditelja radova Zajednice gospodarskih subjekata: LAVČEVIĆ d.d. i LAVČEVIĆ-INŽENJERING d.o.o., voditelja projekta Cubicon d.o.o. te stručnog nadzora VIS PROJEKTIRANJE d.o.o.

Predstavnici su utvrdili da su naručitelj i izvoditelj potpisali Ugovor o javnoj nabavi za izvođenje radova na proširenju infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula, te da je izvoditelju radova predana dokumentacija – građevinska dozvola, glavni i izvedbeni projekti, geodetski projekt. Naručitelju radova je također predana važna dokumentacija nakon koje je podnesena prijava početka građenja Istarskoj županiji. S danom 31. siječnja 2020. godine Izvoditelj radova se uvodi u posao i predaje mu se gradilište. Završetak radova je 1. veljače 2021. godine.

Na lokaciji provedbe projekta nalaze se postojeće građevine koje uključuju paviljon „1“ i studentski restoran, dok je samim projektom obuhvaćena izgradnja i opremanje dodatne dvije građevine – paviljona „2“ i paviljona „3“.

Postojeća zgrada kotlovnice koja je ukupne površine 850 m2, prenamijenit će se u paviljon „2“ u kojem će se osigurati smještajni kapacitet od 194 ležaja u 97 smještajnih jedinica. Od ukupnog broja soba, njih „4“ će se prilagoditi osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, a u objektu će se osigurati i pomoćni sadržaji namijenjeni dnevnom boravku, učenju i prehrani. Objekt koji je prema postojećem stanju praonica rublja Opće bolnice Pula, prenamijenit će se u paviljon „3“ s kapacitetom od 54 ležaja u 27 smještajnih jedinica. U ovoj će se građevini organizirati i dvije učionice, čajne kuhinje i spremišta. 

Dakle, novi paviljoni u Studentskom domu Pula brojati će 248 kreveta - u paviljonu „2“ (194 ležaja) i paviljonu „3“ (54 ležaja).

Pogledajte galeriju fotografija sa susreta.

Popis obavijesti