Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Međunarodni projekti

Rad istraživača na međunarodnim, znanstveno-istraživačkim projektima ima izrazito razvojni karakter. Istraživačima se otvaraju mogućnosti unapređenja znanstvene izvrsnosti, prikupljanje financiranja za daljnja istraživanja i realizaciju ideja, kupnju opreme, zapošljavanje doktoranada, asistenata i oformljivanja vlastite istraživačke skupine. Uključivanjem i umrežavanjem naše institucije u Europski istraživački prostor (European Research Area - ERA) i Euraxess mrežu postajemo vidljivi na karti znanja Europe.

Ured pruža usluge namijenjene internom akademskom osoblju kao stručna podrška u potrazi za projektnim natječajima i mogućnostima financiranja istraživačkih i obrazovnih projekata na međunarodnoj razini. Kao lokalna kontakt točka (LCP) za Euraxess podrška smo istraživačima za duže mobilnosti u okviru istraživačkih stipendija. 

Pratite naše projektne Novosti, posjetite posebne stranice aktualnih projekata (Obzor 2020DYNAMIC, WILLIAM), pogledajte popis EU projekata, saznajte nešto o dovršenim projektima, a korisno je posjetiti i naše stranice važni dokumenti te korisni linkovi.


Novosti o međunarodnim projektima

Prezentacija dijela projektnih...

Prezentacija dijela projektnih rezultata učenicima Medicinske škole Pula

Dominik Tomislav Vladić

U okviru projekta "3D and VR for VET" intenzivno se razvija intelektualni rezultat dva (2). U okviru razvoja  projektnog rezultata održane se prezentacije u Medicinskoj školi Pula. Izv. prof. dr. cc. Sven Maričić, voditelj projekta za Sveučilište, predstavljao je učenicima završnih razreda model Arene za slijepe i slabovidne osobe. Tom su prilikom učenici imali priliku odraditi taktilnu probu modela. 

Održan online konzorcijski sastanak u...

Održan online konzorcijski sastanak u okviru projekta William

Ivica Petrinić

U okviru Erasmus+ projekta William, održan je online virtualni partnerski sastanak. Prva tema sastanka bile su aktivnosti u okviru upravljanja projektom kao i nužne aktivnosti u domeni socijalne integracije. Predstavljena su i ažuriranja na web stranici projekta, kao i dostupni alati razvijeni u okviru projekta. Prezentirane su i nužne izmjene budžeta i realokacije zbog utjecaja pandemije koronavirusa  na dinamiku i realizaciju projektnih aktivnosti. 

Konkretni konzorcijski rezultati za...

Konkretni konzorcijski rezultati za učenike i studente: robotska ruka i suvremena znanja iz medicine

Ivica Petrinić

U okviru projekta „3DandVrforVET“ delegacija Mediteranskog instituta za istraživanje  života (MediLS) boravila je tjedan dana u Puli. Direktorica MediLS-a Jelena Ružić, znanstvena koordinatorica Branka Bernard, Anja Šuta i Andrea Gelemanović  sudjelovale su u brojnim sastancima vezanim uz planiranje buduće suradnje dvaju projektnih partnera.

Održan „Train the trainer“ pri...

Održan „Train the trainer“ pri Sveučilištu u Puli

Ivica Petrinić

Dvodnevna edukacija „Train the Trainer“ održana je u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u okviru DYNAMIC projekta 10. i 11. prosinca 2020. godine. Događanje je okupilo  eminentne stručnjake iz područja znanosti i visokog obrazovanja, privatnog sektora, razvojne agencije, poduzetničkog inkubatora, industrijsko – trgovinskih komora  i ostalih zainteresiranih dionika. Više od 30 sudionika raspravljalo je o iskustvima i mogućnostima dualnog obrazovanja u Hrvatskoj.

Dualno visoko obrazovanje u Hrvatskoj...

Dualno visoko obrazovanje u Hrvatskoj - Poziv na mrežni tečaj za tvrtke i njihove trenere - (Od sutra!)

Dominik Tomislav Vladić

Pozivamo velika i mala poduzeća da uče o dualnom obrazovanju na sveučilišnoj razini i ulozi i vještinama koje poduzetničko osoblje treba imati prilikom obuke učenika. Predstavit ćemo rezultate EU projekta koji je uveo pilot dvostruki dodiplomski inženjerski program u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj i naučiti industrijske mentore onome što trebaju znati da bi uspješno obučavali i nadzirali studente tijekom smještaja u njihovo poduzeće. 

Testiranje modela za slijepe i...

Testiranje modela za slijepe i slabovidne u Udruzi slijepih Istarske županije

Kristina Hlavati Bertoncelj

U Udruzi slijepih Istarske županije krajem studenog predstavljen je 3D model za slijepe i slabovidne osobe, u okviru rada na intelektualnom rezultatu 2. 

Riječ je o uspješnoj suradnji u okviru Erasmus +projekta "3DandVRforVET"  između Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Udruge za slijepe.

Predstavljanje 3D modela za slijepe i...

Predstavljanje 3D modela za slijepe i slabovidne

Kristina Hlavati Bertoncelj

U pulskom amfiteatru je 3. prosinca održano predstavljanje 3D modela za slijepe i slabovidne osobe u okviru projekta 3D and Virtual Reality Technologies for VET. Predstavljanju, koje je vodio izv. prof. dr. sc. Sven Maričić, generalni projektni menadžer, su nazočili izv. prof. Mirjana Radetić-Paić (prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju), prof. dr. sc. Marinko Škare (prorektor za istraživanje, umjetnost i suradnju),  Višnja Radunović Popović (ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje), Daniela Panić (Medicinska škola u Puli), Zlatko Kuftić (predsjednik udruge za slijepe i slabovidne Istarske županije), dr. sc. Ivona Peternel (Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte), Ines Pruginić, Jasmin Rami. 

Održan sastanak svečilišnog tima i...

Održan sastanak svečilišnog tima i Istarske razvojne agencije

Ivica Petrinić

U okviru projekta „Dynamic“ održan je sastanak pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Izv. prof. dr. sc. Sven Maričić i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel susreli se se s Tamarom Kiršić iz Istarske razvojne agencije d.o.o.

Više
Više
Održan online konzorcijski sastanak u...

Održan online konzorcijski sastanak u okviru projekta William

Ivica Petrinić

U okviru Erasmus+ projekta William, održan je online virtualni partnerski sastanak. Prva tema sastanka bile su aktivnosti u okviru upravljanja projektom kao i nužne aktivnosti u domeni socijalne integracije. Predstavljena su i ažuriranja na web stranici projekta, kao i dostupni alati razvijeni u okviru projekta. Prezentirane su i nužne izmjene budžeta i realokacije zbog utjecaja pandemije koronavirusa  na dinamiku i realizaciju projektnih aktivnosti. 

Održan konzorcijski i monitoring...

Održan konzorcijski i monitoring sastanak u okviru projekta William

Ivica Petrinić

U okviru William projekta 23. rujna održan je online partnerski konzorcijski i monitoring sastanak. Partneri su tom prilikom raspravljali o stanju radnih paketa te budućim planiranim aktivnostima, posebice u kontekstu epidemiološke situacije s koronavirusom.

Održane trodnevne virtualne radionice...

Održane trodnevne virtualne radionice u okviru projekta William

Ivica Petrinić

U okviru projekta William održane su trodnevne virtualne radionice, obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, putem servisa Zoom i Adobe Connect. Prvu radionicu na temu interkulturalne dimenzije internacionalizacije kod kuće vodila je dr. sc. Ivona Peternel, voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte. Tom se prilikom razvila rasprava o kulturološkim razlikama u komunikaciji međunarodnih sveučilišta sa studentima i osobljem. Centralne  teme bile su i važnost poznavanja različitih kultura i običaja prilikom rada na međunarodnim projektima. Kroz primjere su predstavljene tri dimenzije interkulturalnog: ekonomska, socijalna i geografska.

Najava virtualnih radionica u okviru...

Najava virtualnih radionica u okviru projekta William

Ivica Petrinić

Projekt WILLIAM nastavlja sa planiranim aktivnostima. Dr.sc. Ivona Peternel sudjelovala je u virtualnom sastanku sa predstavnicima ustanova Tel Hai College iz Izraela i Management Center Innsbruck iz Austrije. Sastanak je proveden sa ciljom organizacije virtualnih radionica za izraelske partnere u trajanju od 60-90 minuta koje će biti polazišna točka za održavanje fizičkih radionica u budućnosti. Fokus radionica je interkulturalni aspekt koncepta internacionalizacije sveučilišta te procedure i protokoli prihvata stranih studenata.

Održan međunarodni virtualni sastanak...

Održan međunarodni virtualni sastanak projektnog konzorcija William

Ivica Petrinić

U okviru Erasmus+ projekta WILLIAM, 4. svibnja je održan međunarodni virtualni sastanak partnerskog konzorcija. Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel i Kristina Hlavati Bertoncelj sudjelovale su u ime Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

U Brnu održan sastanak projektnog...

U Brnu održan sastanak projektnog konzorcija (prosinac 2019)

Ivica Petrinić

Pri Sveučilištu u Masaryku  u Brnu (Češka) je 9. i 10. prosinca 2019. godine održan projektni sastanak partnera Erasmus+ projekta „William“. Tom su prilikom prezentirane dosadašnje aktivnosti na projektu, uz dobrodošlicu članova Uprave Sveučilišta. Eksterna evaluatorica Elizabeth Colucci za William projekt predstavila je ključne podatke u tom području. 

International Staff Week...

International Staff Week (27.-30.5.2019.)

Ivica Petrinić

Izraelski predstavnici projekta WILLIAM (Welcome to Israel! Learning & Leading „Internationalization at Home“: Assistance & Management tool) posjetili su Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u sklopu International Staff Week-a koji se održao od 27. do 30. svibnja 2019. godine. 

Održan kick-off sastanak partnera na...

Održan kick-off sastanak partnera na projektu Erasmus+ KA2, Capacity Building - WILLIAM

Ivica Petrinić

U periodu od 26. do 28. veljače 2019. održan je kick-off sastanak partnera na projektu Erasmus+ KA2, Capacity Building - WILLIAM - na kojemu su sudjelovali doc. dr. sc. Dean Sinković, prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom i dr. sc. Ivona Peternel, voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte. Serija sastanaka i radionica održana je na instituciji voditelju projekta, COLLMAN iz Izraela s glavnim ciljem upoznavanja partnera i definiranja ciljeva za prvu godinu rada. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković ugostit će izraelske partnere krajem svibnja kako bi prezentirali internacionalizaciju sveučilišta i načina rada virtualnih učionica.

Više
Održan „Train the trainer“ pri...

Održan „Train the trainer“ pri Sveučilištu u Puli

Ivica Petrinić

Dvodnevna edukacija „Train the Trainer“ održana je u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u okviru DYNAMIC projekta 10. i 11. prosinca 2020. godine. Događanje je okupilo  eminentne stručnjake iz područja znanosti i visokog obrazovanja, privatnog sektora, razvojne agencije, poduzetničkog inkubatora, industrijsko – trgovinskih komora  i ostalih zainteresiranih dionika. Više od 30 sudionika raspravljalo je o iskustvima i mogućnostima dualnog obrazovanja u Hrvatskoj.

Dualno visoko obrazovanje u Hrvatskoj...

Dualno visoko obrazovanje u Hrvatskoj - Poziv na mrežni tečaj za tvrtke i njihove trenere - (Od sutra!)

Dominik Tomislav Vladić

Pozivamo velika i mala poduzeća da uče o dualnom obrazovanju na sveučilišnoj razini i ulozi i vještinama koje poduzetničko osoblje treba imati prilikom obuke učenika. Predstavit ćemo rezultate EU projekta koji je uveo pilot dvostruki dodiplomski inženjerski program u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj i naučiti industrijske mentore onome što trebaju znati da bi uspješno obučavali i nadzirali studente tijekom smještaja u njihovo poduzeće. 

Održan sastanak svečilišnog tima i...

Održan sastanak svečilišnog tima i Istarske razvojne agencije

Ivica Petrinić

U okviru projekta „Dynamic“ održan je sastanak pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Izv. prof. dr. sc. Sven Maričić i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel susreli se se s Tamarom Kiršić iz Istarske razvojne agencije d.o.o.

U okviru DYNAMIC projekta...

U okviru DYNAMIC projekta predstavljeni radovi studenata Jurja Vivode i Ante Bačića

Ivica Petrinić

Partnerski sastanak Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i RED FORK-a u okviru DYNAMIC Erasmus+ projekta održan je krajem rujna u Puli.

Voditeljica Ureda za partnerstvo i...

Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte u posjeti RED FORK-u

Dominik Tomislav Vladić

U rujnu 2020. godine dr.sc. Ivona Peternel posjetila je partnera RED FORK u Zagrebu u svrhu provjere provedbe aktivnosti prakse studenata, dokumentacije i načina na koji se provodi rad sa studentima. Student Ante Bačić sudjeluje u praksi koja uključuje modeliranje uređaja za prihvat, miješanje i doziranje dodataka prehrani, a student Juraj Vivoda na projektu spremnika za organske tvari. Isplanirane su aktivnosti koje će se provoditi do kraja projekta, osobito u kontekstu virtualne suradnje, a u svrhu ispunjavanja glavnih ciljeva projekta. Studenti su se odlično odazvali projektu i pokazali aktivno sudjelovanje u kombiniranom modelu učenja i stecanja praktičnih vještina.

Izv. prof. dr. sc. Sven Maričić...

Izv. prof. dr. sc. Sven Maričić održao pozvano predavanje u okviru “Dynamic” projekta

Ivica Petrinić

Međunarodna znanstvena konferencija u okviru Erasmus projekta “Dynamic” održana je u online izdanju od 3. do 4. rujna. Čast da održi uvodnu riječ i predavanje pripala je Mariyi Gabriel, povjerenici Europske komisije za inovacije, istraživanje, kulturu i mlade. U sklopu Dynamic konferencije sudjelovali su Sven Maričić, Ivan Veljović te student Deni Makovec. Izv. prof. dr. sc. Sven Maričić održao je pozvano predavanje s temom “Važnost 3D i VR tehnologija u strukovnom obrazovanju”. Deni Makovec i Ivan Veljović predstavili su rezultate u članku pod nazivom “CAD/CAM technologies in vocational studies” temeljene na diplomskom radu kolege Makovca.

Održana edukacija „Train the trainer“...

Održana edukacija „Train the trainer“ u okviru Dynamic projekta

Ivica Petrinić

U okviru Dynamic projekta održana je online edukacija „Train the trainer“ 28. svibnja 2020. godine u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Uvodnim riječima dobrodošlice obratili su se Prorektor za transfer tehnologije, inovacije i suradnju izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić i izv. prof. dr. sc. Sven Maričić.

Studenti Proizvodnog strojarstva u...

Studenti Proizvodnog strojarstva u radnoj posjeti Holcimu  

Ivica Petrinić

U okviru Erasmus+ projekta Dynamic, studenti Proizvodnog strojarstva Odjela za tehničke studije, pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Svena Maričića i Ivana Veljovića, mag. ing. mech. bili su u radnoj posjeti. 

 

Više
Prezentacija dijela projektnih...

Prezentacija dijela projektnih rezultata učenicima Medicinske škole Pula

Dominik Tomislav Vladić

U okviru projekta "3D and VR for VET" intenzivno se razvija intelektualni rezultat dva (2). U okviru razvoja  projektnog rezultata održane se prezentacije u Medicinskoj školi Pula. Izv. prof. dr. cc. Sven Maričić, voditelj projekta za Sveučilište, predstavljao je učenicima završnih razreda model Arene za slijepe i slabovidne osobe. Tom su prilikom učenici imali priliku odraditi taktilnu probu modela. 

Konkretni konzorcijski rezultati za...

Konkretni konzorcijski rezultati za učenike i studente: robotska ruka i suvremena znanja iz medicine

Ivica Petrinić

U okviru projekta „3DandVrforVET“ delegacija Mediteranskog instituta za istraživanje  života (MediLS) boravila je tjedan dana u Puli. Direktorica MediLS-a Jelena Ružić, znanstvena koordinatorica Branka Bernard, Anja Šuta i Andrea Gelemanović  sudjelovale su u brojnim sastancima vezanim uz planiranje buduće suradnje dvaju projektnih partnera.

Testiranje modela za slijepe i...

Testiranje modela za slijepe i slabovidne u Udruzi slijepih Istarske županije

Kristina Hlavati Bertoncelj

U Udruzi slijepih Istarske županije krajem studenog predstavljen je 3D model za slijepe i slabovidne osobe, u okviru rada na intelektualnom rezultatu 2. 

Riječ je o uspješnoj suradnji u okviru Erasmus +projekta "3DandVRforVET"  između Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Udruge za slijepe.

Predstavljanje 3D modela za slijepe i...

Predstavljanje 3D modela za slijepe i slabovidne

Kristina Hlavati Bertoncelj

U pulskom amfiteatru je 3. prosinca održano predstavljanje 3D modela za slijepe i slabovidne osobe u okviru projekta 3D and Virtual Reality Technologies for VET. Predstavljanju, koje je vodio izv. prof. dr. sc. Sven Maričić, generalni projektni menadžer, su nazočili izv. prof. Mirjana Radetić-Paić (prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju), prof. dr. sc. Marinko Škare (prorektor za istraživanje, umjetnost i suradnju),  Višnja Radunović Popović (ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje), Daniela Panić (Medicinska škola u Puli), Zlatko Kuftić (predsjednik udruge za slijepe i slabovidne Istarske županije), dr. sc. Ivona Peternel (Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte), Ines Pruginić, Jasmin Rami. 

Projekt „3DandVRforVET“ promoviran...

Projekt „3DandVRforVET“ promoviran na online konferenciji „Što Europa radi u mojoj regiji“

Ivica Petrinić

U organizaciji Jutarnjeg lista, 30. listopada održano  je online izdanje okruglog stola naziva „Što Europa radi u mojoj regiji? – Ekonomski razvoj i inovacije“. Generalni menadžer projekta „3DandVRforVEt“, izv. prof. dr. sc. Sven Maričić tom je prilikom predstavio dosadašnje rezultate projekta.

Održan treći međunarodni projektni...

Održan treći međunarodni projektni konzorcijski sastanak (16.10.2020.)

Ivica Petrinić

U okviru projekta „3DandVRforVET“ održan je međunarodni sastanak projektnog konzorcija u virtualnom izdanju. Centralna tema sastanka bila je prezentacija dovršenog intelektualnog rezultata – Priručnika za učenike medicinskih i tehničkih škola – „Recepti za 3D iskustva“.

Priručnik „Recepti za 3D iskustvo“...

Priručnik „Recepti za 3D iskustvo“ predstavljen u Medicinskoj školi Pula

Ivica Petrinić

U okviru projekta „3DandVRforVET“ izv. prof. dr. sc. Sven Maričić gostovao je tri dana (od 12. do 14. listopada) u Medicinskoj školi Pula, predstavljajući rezultate projekta. Priručnik za medicinske škole, naziva „Recipes for 3D experience“ predstavljen je učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda.

Održan drugi međunarodni partnerski...

Održan drugi međunarodni partnerski online sastanak

Ivica Petrinić

Sredinom srpnja održan je drugi online međunarodni sastanak partnerskog konzorcija u okviru projekta „3DandVRforVET“. Voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Sven Maričić otvorio je sastanak predstavivši plan rada te ključne teme sastanka. Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel najavila je financijske i administrativne aktivnosti koje slijede u narednom periodu.

Više